Før du går i gang med å innhente samtykke på nytt så vil vi på det sterkeste anbefale at du leser denne artikkelen https://www.make.as/gdpr-og-nyhetsbrev/. I de aller fleste tilfeller så skal det mye til at du må hente nytt samtykke fra alle mottakerne dine.

Om det viser seg at du må hente inn samtykke på nytt fra dine mottakere så er det nå mulig å inkludere dette i de e-postene du sender ut i dag.

Under kan du se et eksempel på hvordan dette kan gjøres.

Slik gjør du dette:

1. Dra inn en ny en spalte layout blokk i nyhetsbrevet du skal sende ut, og legg til ønsket tekst eller kopier den vi har skrevet over.
  2. Legg til en knapp og i lenke feltet så legger du inn en flettekode som heter [reconsent_link]
  3. Under knappen anbefaler vi at du lenker til din bedrifts personvernerklæring.
  4. Når dette er gjort kan du sende ut nyhetsbrevet på vanlig måte.

Etter at e-posten er sendt ut kan du opprette målgrupper som viser hvem som har samtykket (klikket på knappen / lenken) og hvem som ikke har samtykket. På den måten trenger du ikke å sende flere e-poster til dem du allerede har samtykke fra.

Her kan du lese om hvordan du setter opp målgrupper

Vi minner om at vi ikke er advokater eller juridiske eksperter, men vårt ønske med denne artikkelen er å gi deg den veiledning vi selv har jobbet frem for Make sin egen virksomhet. Viktige områder innenfor GDPR er fremdeles noe uklare. Er du i tvil om det du gjør vil være lovlig, anbefaler vi deg å ta kontakt med en advokat for å kartlegge tvilstilfellene for din virksomhet.