Et av de mest sentrale elementene ved GDPR er retten til innsyn og retten til å bli glemt. Vi har derfor laget en profilside som du kan lenke til i nyhetsbrevet ditt eller sende brukerne direkte. Her har dine mottakere mulighet til: 

  • Oppdatere sin profil.
  • De kan se all informasjon som din bedrift har lagret om dem i Make.
  • De kan be om å bli slettet. Det som heter retten til å bli glemt.
  • De kan melde seg av nyhetsbrevet deres. 

Under kan du se hvordan profilsiden ser ut. 

Lenke til profilsiden fra nyhetsbrev

For å aktivere dette så må du opprette en lenke til profilsiden. Dette gjør du ved å lage en lenke eller en knapp på helt vanlig måte, men i selve URL feltet så legger du inn flettekoden [profile_link]. Denne linken vil kun fungere i nyhetsbrev som er sendt ut der den vil bli unik for hver enkelt mottaker.


Lenke til profil fra mottakerens profil

På den detaljerte beskrivelsen av hver enkelt mottaker har vi laget en link til mottakerens profil. Denne linken er unik pr. mottaker og kan fritt deles på oppfordring fra mottakeren.  


Vi minner om at vi ikke er advokater eller juridiske eksperter, men vårt ønske med denne artikkelen er å gi deg den veiledning vi selv har jobbet frem for Make sin egen virksomhet. Viktige områder innenfor GDPR er fremdeles noe uklare. Er du i tvil om det du gjør vil være lovlig, anbefaler vi deg å ta kontakt med en advokat for å kartlegge tvilstilfellene for din virksomhet.

Fant du svaret?