En av de viktigste punktene i GDPR er retten til å bli glemt. Om du får en henvendelse fra en mottaker at han ønsker å bli slettet så kan dette gjøres fra kundekortet til mottakeren. Slik går du frem:

1. Klikk på lenken mottakere --> Mottakerlister i toppen av siden
  2. Legg inn mottaker sin e-postadresse i "Søk i mottakere" og klikk søk.
  3. Klikk så på Valg --> Rediger
  4. Nederst på siden så har du en lenke som heter Meld av og slett mottaker. Klikk på denne.
  5. Du får da opp en dialogboks hvor du må bekrefte at du ønsker å slette mottakeren.

Når du bruker denne slett funksjonen så fjerner vi all statistikk som er knyttet til mottakeren. Vi melder han også av alle fremtidige nyhetsbrev og sørger for at han ikke kan komme inn igjen ved f.eks en import.

Vi minner om at vi ikke er advokater eller juridiske eksperter, men vårt ønske med denne artikkelen er å gi deg den veiledning vi selv har jobbet frem for Make sin egen virksomhet. Viktige områder innenfor GDPR er fremdeles noe uklare. Er du i tvil om det du gjør vil være lovlig, anbefaler vi deg å ta kontakt med en advokat for å kartlegge tvilstilfellene for din virksomhet.