Etter at du har sendt ut et nyhetsbrev der du ber om samtykke, vil alle som klikker på lenken/knappen bli tagget i vårt system. Deretter kan du bruke målgrupper for å holde oversikt over hvem som har samtykket og hvem som ikke har det. GDPR reglene for målgrupper kan brukes på lik linje med andre regler for målgrupper. På den måten er det fullt mulig å basere en målgruppe på de mottakerne som ikke har samtykket innenfor en bestemt liste for eksempel.

Slik går du frem:

1. Klikk på fanen mottakere --> Målgrupper
  2. Opprett ny målgruppe
  3. Gi målgruppen et navn, f.eks Alle som har samtykket
  4. Velg GDPR (e-post) fra nedtrekksmenyen
  5. Velg er innhentet
  6. Klikk på oppdater

Du kan nå bruke denne målgruppen til å sende ut nyhetsbrev.

Ønsker du å lage en målgruppe for alle som ikke har samtykket så gjør følgende

1. Klikk på fanen mottakere à Målgrupper
  2. Opprett ny målgruppe
  3. Gi målgruppen et navn f.eks Alle som har samtykket
  4. Velg: GDPR (e-post) fra nedtrekksmenyen
  5. Velg: er ikke innhentet
  6. Klikk på oppdater

Dette er segmentet du skal bruke fremover til å hente inn samtykke fra alle som ikke har gitt deg dette.

Vi minner om at vi ikke er advokater eller juridiske eksperter, men vårt ønske med denne artikkelen er å gi deg den veiledning vi selv har jobbet frem for Make sin egen virksomhet. Viktige områder innenfor GDPR er fremdeles noe uklare. Er du i tvil om det du gjør vil være lovlig, anbefaler vi deg å ta kontakt med en advokat for å kartlegge tvilstilfellene for din virksomhet.