For å kunne svare på dette må vi først se på hva spam er og hva det betyr? Wikipedia definerer spam, eller søppelpost, som uønsket masseutsendt reklame på internett og blir særlig brukt om uønsket reklame på e-post.

I dagligtale oppfatter de fleste spam som reklamepost de mottar uten å ha akseptert det på forhånd. I Norge er det også forbudt å sende spam. Dette er regulert i Markedsføringsloven § 15.

Hvorfor havner e-posten i spamfilteret?

Det finnes et hav av ulike spamfiltre på markedet og alle har ulike regler for hvordan e-post blir markert som spam. Når spamfilteret sjekker e-posten din så bruker den ulike regler. Oppfyller e-posten en eller flere av disse reglene så får du spam-poeng. Jo flere poeng, jo større er sjansen for at e-posten havner i spam-mappen.

Her er eksempler på noen av reglene:

• Inneholder nyhetsbrevet et stort bilde og ingen eller lite tekst, vil du som regel få spam-poeng. Spamfiltrene kan ikke vite hva som står i bildet, så da antar de at det er spam.
  • Brukes det spam-ord eller spam-fraser som f. eks: Free / Gratis, Click here! / Klikk her! / Save 70% / Spar 70%.
  • Du bruker tegn som kan oppfattes som spam !! #$%&
  • Du bruker for stor skriftstørrelse.
  • Du bruker bare store bokstaver
  • Du bruker bare store bokstaver i emne
  • Du bruker for mange farger på teksten.
  • Du har samme, eller veldig lik, farge på tekst og bakgrunn.
  • Du bruker "Lorum ipsum" tekster
  • Bruk av ordet «Test» i tittelfeltet på e-posten.
  • Du beskriver en mulighet som er for god til å være sann.

Verifisering av avsender.
En annen ting som er veldig viktig når du bruker et nyhetsbrevsystem til å sende ut e-post, er å verifisere avsender domenet ditt slik at leverandøren kan sende på veiene av deg. Dette gjøres med noe som heter DKIM og SPF.

Les også om hvordan du setter opp DKIM og SPF i Make

Står du fast så er vi tilgjengelig på chat, e-post og telefon.

Lykke til!